Papegaaienverzekering

Papegaaien behoren tot de familie Psittaciformes. Tot deze familie behoren ook de kleine papegaaiachtigen, zoals de parkieten. Al sinds de oudheid worden papegaaien gehouden. Vooral de amazonepapegaai en de grijze roodstaart komen veel voor als huisdier. Ook op schepen waren zij een graag geziene gast. Waar zij het meest bekend om staan, is het nabootsen van stemmen en geluiden. Dit doet het beest voornamelijk om aandacht te trekken van de baas. Nooit is bewezen dat zij echt begrijpen wat ze bedoelen, maar wel kunnen ze daadwerkelijk woorden verbinden aan bepaalde situaties en voorwerpen.

 

Waarom?

De techniek van vandaag de dag staat niet stil. De gezondheidszorg gaat met sprongen vooruit, zowel voor mens als dier. Zo kan ook uw huisdier ook steeds beter behandeld worden. Daar waar het eerst nog ongebruikelijk was om andere dieren dan honden en katten bij een dierenarts te laten behandelen, is het nu niet meer dan normaal.

 

Papegaaien worden gemakkelijk ouder dan vijftig jaar. U heeft dus een vriend voor het leven, indien u er één als huisdier neemt. Al deze jaren brengen natuurlijk ook risico met zich mee, bijvoorbeeld ziekte. Papegaaien kunnen goed behandeld worden, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Indien u uw gevleugelde vriend én uw portemonnee wilt beschermen, zorgt u voor een goede verzekering van uw papegaai. Mocht uw dier dan ziek worden, of met een ongeval te maken krijgen, dan komen jullie er beiden hopelijk zonder kleer- en veerscheuren vanaf.

 

Hoeveel kost het?

Voor een basisverzekering vergoeding tot €3.000,- per jaar. Dit is het meest voordelige pakket en komt neer op €8,12 per maand. U bent dan verzekerd van een compleet pakket met uitgebreide vergoedingen, zoals pootabcessen, gedragsafwijkingen, snavelafwijkingen, longontstekingen, fracturen en ga zo maar door.

 

De plusverzekering is de meest gekozen verzekering. U en uw papegaai zijn dan gedekt tot een bedrag van maar liefst €4.000,- per jaar. Dit pakket biedt een waardevolle uitbreiding op het basispakket, zoals preventieve zorg, MRI- en CT-scans, extra zorg zoals de dierenambulance, enzovoorts. U betaalt hiervoor een bedrag van €11,36 per maand.

Toch liever een totaalverzekering van €14,60 per maand? U bent dan verzekerd tot €5.000,- en krijgt hiervoor extra vergoedingen. Kijk hiervoor in het overzicht en zie exact wat u mag verwachten.

 

Welke kosten zijn gedekt?

Voor welk pakket u ook kiest, uw dier is altijd verzekerd tegen ongevallen en ziekte. De zorg is optimaal, de dekking uitgebreid en te allen tijde op maat. Preventie zorg is mee te verzekeren, maar wel pas vanaf het plus pakket. Verder is uw dierenartskeuze geheel vrij, dus altijd hulp in de buurt: waar u en uw papegaai ook zijn. De afhandeling is daarnaast snel. De rekening hoeft u niet zelf voor te schieten, maar betalen wij onmiddellijk voor u. Over administratie en financiën hoeft u zich dus geen zorgen te maken; al uw aandacht kan worden gericht op uw zieke of aangedane papegaai.

Natuurlijk hopen wij met u mee dat uw papegaai nooit iets ernstigs zal overkomen, maar dankzij ons wordt het in ieder geval stukken draaglijker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *