Hondenverzekering

We weten allemaal dat een hond een vriend voor het leven is. Er is niets dat vergeleken kan worden met de liefde die een hond voor het baasje voelt. Andersom is dit toch precies hetzelfde? Het is daarom niet onlogisch dat je jouw hond de zorg wilt bieden die nodig is, indien het dier te maken krijgt met ziekten of een ongeval. Deze zorg is behoorlijk geavanceerd en kan veel betekenen voor het toekomstbeeld van je viervoeter, maar het mag wat kosten. Geen zorgen: met een (uitgebreide) verzekering, hoef je nergens bang voor te zijn. De behandelingen worden dan geheel of voor een groot gedeelte, tot wel duizenden euro’s per jaar, vergoed.

 

Hoeveel kost het?

Elke hondeneigenaar doet er goed aan om in ieder geval een basisverzekering af te sluiten voor zijn of haar huisdier. De vergoeding loopt dan op tot €3.000,- per jaar en de kosten zijn €13,29 per maand. Je hond is dan, aan de hand van een compleet pakket met uitgebreide vergoedingen, verzekerd voor verschillende behandelingen.

 

Voor €22,12 per maand zijn jij en je hond verzekerd tot een bedrag van €4.000,- per jaar. Dit is het meest gekozen pakket, met extra vergoedingen bovenop het basispakket.

 

Voor vergoedingen tot een bedrag van €5.000,- per jaar betaal je €36,95 per maand. Dit zijn maximale vergoedingen, met nog extra’s erbovenop.

 

Chemo- en radiotherapie

Naast deze drie verzekeringen, kun je je hond ook nog verzekeren voor aanvullende behandelmethoden. Denk hierbij aan chemo- en radiotherapie. Natuurlijk is het te hopen dat het nooit zo ver komt, maar deze behandelingen kunnen dan wel het leven van uw trouwe viervoeter redden. De eigen bijdrage is 50% en kosten voor uw hond zijn €6,56 (exclusief 21% assurantiebelasting). Huisdieren van vier jaar oud of ouder, kunnen hier niet meer voor verzekerd worden.

 

Doorlopende reisverzekering

Ga je drie maanden aan een stuk weg met je hond? Dan worden de dierenartskosten in het buitenland vergoed tot €1.000,- per verzekeringsjaar. De eigen bijdrage is 15% en kost €3,20 per maand, exclusief 21% assurantiebelasting.

 

Crematie verzekering

Op het moment dat je afscheid moet nemen van je huisdier, kun je kiezen voor een crematie. Voor je hond bedraagt het te betalen bedrag voor de verzekering €1,38 euro, exclusief assurantiebelasting. De eigen bijdrage is 15% en deze verzekering kan worden afgesloten voor honden tot zes jaar oud.

 

Welke kosten zijn gedekt?

Met de basisverzekering zijn de kosten gedekt voor de volgende aandoeningen:

gebroken poot, bijtwonden, knieaandoening, blaasontsteking, oog/oorontsteking, maagdraaiing/torsie, diarree, artrose, longontsteking, hartklachten, bloedvergiftiging, huidallergie. Met de plusverzekering hoort hier ook preventieve zorg tot € 40,- per jaar: gebit,  intensieve zorg (MRI- en CT-scan, second opinion), extra zorg (dierenambulance, ziektekosten Europa) bij. Bij het totaalpakket is dit preventieve zorg tot € 80,- per jaar: gebit, intensieve zorg (MRI- en CT-scan, second opinion), extra zorg (dierenambulance, ziektekosten Europa).

 

En? Weet jij al welke verzekering het best bij jou en je hond past? We hopen je met het bovenstaande overzicht genoeg informatie gegeven te hebben. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *