Konijnenverzekering

Het is al jaren vanzelfsprekend voor mensen om honden en katten te verzekeren, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten huisdieren die emotioneel gezien minstens zoveel waard zijn. Neem nu het konijn: een geliefd huisdier, niet alleen wegens zijn zachte karakter, maar ook door het gemakkelijke onderhoud. Het konijn is een allemansvriend, maar vooral bij kinderen is het knaagdier uitermate populair. Je kunt je dan ook voorstellen dat het verdriet om ziekte bij het beestje erg groot kan zijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg dierenartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van konijnen die ziek zijn, of die onverhoopt gewond raken.

 

Waarom verzekeren?

De medische kosten voor het helpen van een konijn kunnen behoorlijk oplopen, vooral omdat konijnen heel kwetsbaar zijn voor ziekten. Tamme konijnen kunnen gelukkig worden ingeënt tegen RHD en myxomatose. De tanden van het konijn zijn ook een bron van mogelijke problemen, aangezien deze altijd doorgroeien. Er kunnen dan zogeheten “olifantentanden” ontstaan, als ze scheef groeien en te lang worden. Door het juiste dieet kunnen ook nachtkeutels worden voorkomen, die aan de vacht van het achterste blijven kleven. Het gevolg zijn vliegen en maden, waar je je beestje natuurlijk voor wilt sparen. De spijsvertering van het konijn is daarnaast ook erg gevoelig. Bij pijn, stress of tijdens de verharing wordt minder gegeten door het beestje, en zal de darmwerking vertragen. De spijsvertering kan dan stilvallen en kan sterfte tot gevolg hebben.

 

Gelukkig zijn al deze dingen goed te verhelpen door de dierenarts. Indien je jouw konijn verzekert, ben je grotendeels tegen de kosten beschermd en worden ze vergoed. Natuurlijk wil je van te voren weten hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan maandelijkse premie voor het konijn.

 

Hoeveel kost het?

Voor de konijnenverzekering, hanteert huisdierenverzekeringen.be drie vaste tarieven waar uit gekozen kan worden. De goedkoopste premie begint bij €5,95 per maand; de behandelingen voor je konijn worden dan vergoed tot een bedrag van €3.000,- per maand. De plusverzekering dekt nog meer, namelijk €4.000,- euro. Hiervoor betaal je €11,26 per maand. Voor het totaalpakket – de allesomvattende verzekering – betaal je €15,30 en krijg je bedragen tot €5.000,- per jaar vergoed.

 

De looptijd van de verzekeringen zijn één jaar of vijf jaar, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Naast deze drie standaard pakketten, is er ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit zijn een sterilisatie- en castratieverzekering, een crematieverzekering en een doorlopende reisverzekering.

 

Welke kosten zijn gedekt?

Indien je kiest voor de basisverzekering, worden verschillende vergoedingen geboden. Denk hierbij aan kaakabcessen, niet willen eten, fracturen, haarballen, verlammingen, maagdarm- of oorschurftinfecties, blaasstenen en ga zo maar door. Het is een compleet pakket, waarmee je jezelf en je konijn beschermt tegen onverhoopte kosten. Ga je voor de plusverzekering, dan mag je hetzelfde verwachten, inclusief een lagere bijdrage, de preventieve zorg tot €20,- euro per jaar, gebitsproblemen, MRI- en CT-scans, extra zorg zoals de dierenambulance, en ga zo maar door. Bij de totaalverzekering doen we er nog een schepje bovenop en krijg je preventieve zorg tot wel €40,- per jaar, inclusief alles erop en eraan van de voorgaande pakketten. Aan jou de keuze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *